Thursday, 2 October 2014

#njamhram

Vem, malce pozno pišem o novi njam pogruntavščini Njamhram, ki nam domače jedi prinaša v fino restavracijo, natančneje v Smrekarjev Hram. Ker Hram je njam in Ljubljananjam ima vedno dobre ideje. ;)

Prejšnji četrtek smo se v Hramu naužili dobrot, ki so nam jih pripravili slovenski blogerji Bratinov, Naredila Ana, Cinnamon and Thyme, kruh & vino ter Culinary journey by me.
Vsak od njih je prispeval eno jed in vsaka od njih je bila izjemna.
Jedi so nastale pod budnim očesom glavnega kuharja Jakoba Pintarja (ki je sodeloval z slavnim Ramsayem!) in so si sledile nekako takole: telečji tatarski (Bratinov), sončna juha z bučnimi hrustki in medeno slanino (Naredila Ana), ravioli z rikoto in lisičkami (Cinnamon and Thyme), piščanec z gosjimi jetri in pistacijo (kruh in vino), za piko na i pa še tris sladic z jesenskim sadjem (Culinary journey by me). Rahlo opijanila nas je vinska klet Dveri-Pax, ki je prispevala pripadajoče vino k vsaki jedi.

njamhram
Lačni? Foto: Tadej Bernik


Vendar kulinaričnega razvajanja še ni konec. 6. novembra nas čaka nov Njamhram z novimi jedmi in okusi, zato imate do 15. oktobra čas, da prispevate svoje slastne ideje in soustvarite Martinovo obarvan Njamhram meni. Oglasite se na Twitterju pod oznako #njamhram, Facebooku ali pošljite ideje na mail njamhram(at)ljubljananjam.si.