Wednesday, 17 September 2014

The 5 Kitchen and Bar

Na mestu bivše španske restavracije Don Felipe, se je nedolgo nazaj odprla nova The 5 Kitchen and Bar. Lastnika sta navdih za oblikovanje menija našla na svojih potovanjih, na petih kontinentih, od koder tudi ime. Meni nam razkriva domiselno fuzijo različnih okusov, jedi katerih sestavine so lokalnega izvora in ne dišijo po zamrznjenem, instant ali sprocesiranem.
Zadnjič mi je "Petko" končno uspelo tudi obiskati in si dodobra razvaditi brbončice.

the 5 kitchen
[Najdete jih tudi na Twitterju]


the 5 kitchen and bar

Že sam dizajn celotne restavracije je minimalističen, a ne hladen in strog ampak topel in domač. Iz "poskusiti-moram-vse" vidika sem naročila zelenjavno kosilo, ki je blo tistega dne sestavljeno iz lečine juhe z limono, indokitajskimi zavitki v omaki iz mlade čebule, česna in soje, za prilogo še riž ocvrt s česnom in grahom ter mešana solata z domačim vinaigrette prelivom.
Presenetil me je natakar, ki je s svojo mero prijaznosti in znanja le še izboljšal kulinarično izkušnjo. 

the 5 kitchen and bar

Slik lečine juhe žal ni, saj sem jo požrešna jaz napadla takoj ko je prišla na mizo. Naj pa povem, da je bila izjemna, po iztisnjenem krhlju limone pa je postala še boljša. 
the 5 kitchen and barGlavna jed je bila enako slastna, vegetarijanski comfort food za moje pojme, tudi zapriseženi mesojedci se ne bi zmrdovali. Nisem najboljša pri opisovanju jedi, lahko rečem le, da je okus fantastičen, hrana vas nasiti za dobršen del dneva in tudi denarnica se ne osuši pretirano. 
Če povzamem, odlična hrana v odličnem ambientu z odlično postrežbo. Kosila so na voljo med tednom od 11. ure, v večernem času pa vas vabijo na odlične koktajle, pivo ali samo na kavo v kateremkoli delu dneva. 

Lastnika vedno ustvarjata nove ideje za jedi, zato pričakujte da se bo meni še spreminjal in dopolnjeval, tudi glede na letne čase.
Dva palca gor, tudi tretjega bi dodala, če bi ga imela.