Wednesday, 24 September 2014

Čokomobil ter srečanje s pravičnim kakavom


make chocolate fair
Mednarodna kampanja Make chocolate fair! poskuša Evropejce spodbuditi k dejavnemu prizadevanju za pravičnejšo globalno proizvodnjo kakava. Kampanja vključuje štiri organizacije civilne družbe in 12 partnerskih držav, tako da se osveščanje širi po 16 evropskih državah: v Avstriji, Belgiji, Češki, Estoniji, Finski, Nemčiji, Madžarski, Italiji, Latviji, Litvi, Luksemburgu, Nizozemski, Poljski, Romuniji, Slovaški in Sloveniji.
Del kampanje pa je turneja Čokomobila, ki do konca oktobra potuje po Evropi, 1. 10. pa se bo ustavil tudi v Ljubljani. Na dogodku se bo ozaveščalo javnost o pravični čokoladi, zbirale pa se bodo tudi peticije za izboljšanje delovnih razmer pridelovalcev kakava in upoštevanje človekovih in delavskih pravic.
Pri Čokomobilu boste našli dovolj informacij ter gradiva, pospremili pa ga bodo strokovnjaki iz tega področja. Čakal vas bo pred pravično trgovino 3MUHE 1. oktobra, med 10. in 19:30 uro.

Če vam ura še ne bo prepozna, se lahko poslovite od Čokomobila in v pravični trgovini 3MUHE poklepetate z zanimivimi ljudmi na Srečanju s pravičnim kakavom. Z vami bodo Rene Suša, ki se ukvarja z raziskovanjem pravične trgovine, Tine Čokl, ki obvlada zgodbe o kakavu in kavi ter Živa Lopatič, ki bo dogodek povezovala.
Vsi ljubitelji pravične čokolade in tisti, ki si želite svet obrniti na bolje, se prijavite na dogodek čimprej preko te povezave.