Monday, 5 May 2014

V troje - na kolo!

Vemo, da je promet v Ljubljani precejšnji problem - prometni zamaški, gneča in slaba kakovost zraka.
Podpiramo kakršnekoli alternativne oblike prevoza, naše najljubše pa je kolo. V snegu in nalivih sicer malo manj cenjeno prevozno sredstvo, ampak ob primernem vremenu pa le na kolo za zdravo telo. ;)

Tako kot kaže menijo tudi v društvu Urbani premiki, ki v sodelovanju z Urbanističnim inštitutom Republike Slovenije že petič zaporedoma, med 5. in 30. majem organizira projekt V troje. S projektom želijo povabiti prebivalce, da en mesec za svoje vsakodnevne opravke uporabljajo kolo. Za sodelovanje pri projektu je potrebna prijava na uradni spletni strani, prijavijo se lahko ekipe treh ljudi in skupaj beležijo svoje kolesarske dogodivščine, nabirajo kilometre in preverjajo koliko izpusta CO2 so že prihranili. Mimogrede, vsi prijavljeni kolesarji se tudi potegujete za nagrado!

Vsekakor zanimiv projekt, všeč so nam tudi rezultati prejšnjih V troje projektov, katere lahko vidite na že prej omenjeni spletni strani.
Ne pozabite, kolo je brezplačna oblika prevoza, skrbite za okolje in tudi za svoje telo. ;) Hitro v klet po bicikel in kurit kalorije na poti v službo. Naj vam bo vreme lepo in zračnica polna!

kolo
Vir: http://instagram.com/vtrojesi


No comments:

Post a Comment