Monday, 12 May 2014

The Wok

Ja, ja, saj vem, da vsi že veste, da obstaja nova azijska restavracija v Ljubljani, ampak moram vseeno naklepati par vrstic.

Oranžna barva The Woka je verjetno vidna z gradu in v soboto sem oranžni podlegla tudi sama. Ko vstopim, me najprej preseneti gneča in dejstvo, da se mi ne sanja kakšen je tu sistem. Po treh zmedenih pogledih kasneje, postane jasno, da gre stvar takole: na blagajni se futr naroči in plača, na računu pa je nakracana številka, ki ponazarja na katerem mestu v vrsti si. "Ja, ene sedem minut boste čakal, kar tjale se postavte." Okej, ubistvu je bilo malo več kot sedem minut, ampak sem si čas krajšala z ogledovanjem carskih kuharjev, ki mečejo sestavine v vok in nam občasno postrežejo z ognjenim showom.

the wok ljubljana
Neutrudni kuharji

Gužvica je kar precejšnja, nimam se kam usesti, noge me že malce bolijo, pogledam na račun, joj kdaj bo že zapiskala številka 42. Pogledam na račun še enkrat in opazim, da mi je namesto ekstra kalčkov računala bambusove vršičke. Je prevelika gneča, da bi se šla pričkat, saj cena je ista, pa tudi bambus ni tako slab.

"Are you 42?", me vpraša prijazna teta natakarica/kuharica verjetno iz kake Indonezije. Popoka moj oranžen lonček in ga zbaše v vrečko, ker je očitno razumela, da bom hrano odnesla domov, čeprav tega nisem rekla. Ni panike, daj mi že to vrečko, thank you, have a nice day.

Najdem za sedet, res je vroč dan danes, odprem lonček in se začnem afnat s kitajskimi paličicami, ki jih še zdaj ne obvladam preveč. 
Ej, tole je ful dobr. Ampak res, zelo zelo dobro. Odtehtalo čakanje in prekladanje iz ene noge na drugo, tole je njami. Dva palca gor.

the wok ljubljana

Lonček rezancev vas pride že od 4,99, dodatki so ekstra od 60 centov naprej, omaka pa zastonj. Napokaš se precej za relativno ugodno ceno.

Skratka, zelo zadovoljna, pridem še!

Kaj pa vi? Ste že šli probat? Hitr povedat izkušnje! ;)